Бебета, родени след ин витро, се събраха в Хасково на Благовещение

Бебета, родени след спонсорирани от Община Хасково процедури ин витро, се събраха на Благовещение в сградата на администрацията. Децата се появиха на бял свят след процедури подпомогнати през 2017 година.

Кметът Добри Беливанов поздрави майките за куража, силната вяра и желание и им подари свежи пролетни цветя. Всяко детенце получи монета с лика на „Св. Богородица“ – надписана с името му. Майките изказаха радостта си от първата по рода си среща и благодариха за помощта.

Няма по-хубаво и по-ценно нещо от децата, бе коментирано на срещата. Община Хасково традиционно отделя определена сума, за да помогне повече жени да станат майки. През 2017 година от Общината  са подпомогнати 31 двойки. Родените бебета са 11 – това са Данаил, Християна, Теодора, Божидара, Галена, Живко, Дария, Калина, Преслава, Никола и Елена. Едно от децата е второ за семейство, чието първо детенце също е родено след ин витро процедура подпомогната от Общината. Има и една двойка близнаци – момче и момиче.

През 2018 година са подпомогнати 22 двойки. До момента  има информация и за повече от 6 бременности, след процедури финансирани през 2017 и 2018 година. Част от процедурите предстоят, забавени са заради наложило се предшестващо лечение.

В Община Хасково вече могат да се подават документи за финансиране за 2019 година, срокът за това е 30 април. 100 хиляди лева са определени в бюджета на Общината за финансиране на процедури „Ин витро“и „ Ин виво“.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук