БДЖ СКОЧИ НА „ЕВРО ФЕРТ” ЗА ВОДНАТА КУЛА

[quote]КРАЙ НА ДОГОВОРА ЗА НАЕМ, НЕ СЕ ЛИ МАХНЕ ДО 17 Ч. ПЛАКАТ ОТ ФАСАДАТА, ПРЕДУПРЕЖДАВА ХОЛДИНГЪТ[/quote]

Остра реакция срещу използването на т. нар. Водна кула в Димитровград за агитация, огласи в писмо до медиите „Холдинг БДЖ”. От държавното дружество настояват плакатът на един от кандидатите за кмет на общината да бъде премахнат до 17 часа на 3 октомври.

На 1-и октомври е констатирано, че върху горепосочената рекламна площ от 42 кв.м. водонапорната кула са поставени предизборни агитационни материали, което е в нарушение не само на договора за наем, но и на действащото изборно законодателство, съобщават от железниците.

„Холдинг БДЖ” ЕАД е търговско дружество със 100% държавно участие в капитала, а съгласно чл.182, ал.1 от Изборния кодекс, не се допуска предизборна агитация в държавни и общински учреждения, институции, държавни и общински предприятия и в търговски дружества с повече от 50 на сто държавно участие в капитала. Съгласно чл.183, ал.3 от кодекса, агитационни материали се поставят на определените от кмета места, а на сгради, огради и витрини – с разрешение на собственика или управителя на имота. В случая, „Холдинг БДЖ” ЕАД, като собственик на недвижим имот „Водонапорна кула”, не е давал  съгласие за поставяне на предизборни агитационни материали върху въпросната водонапорна кула, е становището на Холдинга.

Оттам информират също за изпратени до изпълнителния директор на „Евро Ферт” АД, Петър Кръстев, и временния кмета на Димитровград, Светослав Стойков писма, с които ги уведомява, че в срок до 17 ч. днес агитационните материали, върху фасадата на кулата трябва да бъдат премахнати. В случай, че това не бъде направено, ръководството на „Холдинг БДЖ” ЕАД ще бъде принудено да поиска съдействие от компетентните органи за премахването на съответните агитационни материали за сметка на наемателя, както и ще предприеме действия за едностранно прекратяване на договора за наем без предизвестие и с усвояване на внесената от наемателя гаранция за изпълнение на основание чл.7, ал.3 от договора, предупреждават от железниците.

В писмото е посочено, че договорът за наем между „Холдинг БДЖ” ЕАД и „Евро Ферт” АД, е подписан на 02.04.2012 г. и регламентира правото за временно, платено ползване на рекламна площ от 42 кв. м. върху водонапорната кула.

Съгласно чл.2, ал.2, наемателят трябва да ползва наетия обект за поставяне на рекламни пана с обща площ 42 кв.м., завършва писмото, без конкретизация има ли в договора изрична клауза, изключваща политическа реклама. 

 Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук