БАРЕЛЕФ НА БОГОРОВ ЗА ПАТРОННИЯ НА ЕЗИКОВАТА

контакти

Барелеф на Иван Богоров бе открит днес в езиковата гимназия в Димитровград, носеща неговото име. Така от училището решиха да поставят началото на тържествата, посветени на 20-годишниния юбилей и патронен празник. Барелефът е дело на скулптор Вергиния Тодорова, а изработката е от камък.

Доста се чудихме къде да го поставим – вътре или някъде в двора. Решихме, че мястото му е във фоайето и мисля, че направихме добър избор, заяви директорът Красимир Кръстев. Той сподели интересна информация. Според него, само три училища в България носят името на Иван Богоров. Другите две са в София и Варна.

По повод патронния празник кметът Иво Димов поднесе грамота за цялостен принос на ЕГ „Д-р Иван Богоров“ за повишаване качеството на образованието в общината. Приветствие дойде и от председателя на общинския съвет Стефан Димитров. Послание изпрати също директорът на Народна астрономическа обсерватория и планетариум „Джордано Бруно“ – Димитър Кокотанеков.

След откриването на барелефа, открит бе и нов компютърен кабинет, разполагащ с 16 конфигурации. Директорът го определи като още една стая на бъдещето. Такава вече има открита в училището. Представлява интерактивно помещение, представящо възможност за разнообразяване и разчупване на традиционния модел на обучение.

От 17:30 часа днес предстои тържествен концерт в театър „Апостол Карамитев“ за патронния празник. През уикенда е организирана учебна екскурзия до Карлово, Калофер и Пловдив. На 22 април по повод Международния ден на земята ще се проведе акцията „Артбоклук“. Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук