Банкомати в Румъния са били заредени с фалшиви банкноти евро

контакти

Четири обиска текат тази сутрин в Букурещ във връзка със случай, при който банкова институция е била ощетена със сума около 240 000 евро посредством зареждане на фалшиви банкноти евро в банкоматите й, съобщава агенция Аджерпрес, цитирана от БТА.

Прокурори от Дирекцията за разследване на престъпленията на организираната престъпност и тероризма (ДРПОПТ) и полицаи от Дирекцията за борба с организираната престъпност осъществяват четири обиска в община Букурещ във връзка с разследване на организирана престъпна група за пускане в обращение на фалшиви банкноти и измама, съобщи ДРПОПТ.

По случая е известно, че през ноември банкова институция е била ощетена със сума около 240 000 евро, като в продължение на три дни в банкоматите й били заредени 486 фалшиви банкноти от по 500 евро. От тях само шест банкноти са били засечени от мултифункционалните апарати, а останалите са били приети.

Банкнотите са част от много опасен тип фалшификация, посочва Дирекцията за разследване на престъпленията на организираната престъпност и тероризма. Според дирекцията банкнотите са известни и на европейско равнище заради високото качество на фалшификация и поради факта, че не могат да бъдат разпознати с просто око.

В централната структура на ДРПОПТ ще бъдат отведени двама души за разпит, информира още Аджерпрес.

Снимка: архивПолезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук