Банкерът Буров оживява във филма „Останалото е пепел“

контакти

История, вдъхновена от живота на банкера Атанас Буров, оживява във филма „Останалото е пепел“, създаден тази година.

Действието се развива през 1944-та година, по време на Втората световна война. То разказва любовна история, която се развива между съдбите на героите на Диляна Попова (Мария) и Асен Блатечки, който влиза в ролята на прочутия банкер Буров. За да вземе интервю от него, в София пристига американският репортер Джордж Смит, в чиято роля е Нейтън Купър. Американецът попада в поредица от интересни ситуации с неочаквани развръзки, романтична изненада от съдбата и доста обрати, които оставят следи за цял живот. В късните си години Джордж (в ролята Бен Крос) се завръща към своите спомени, за да разкаже събитията от онези години.

Филмът е с продължителност 1 час и 43 минути, с режисьор Георги Костов. Той ще бъде прожектиран в кино „Планета Пайнер“ – Димитровград на 6, 8 и 11 март – от 20:00 часа и на 7, 10 и 12 март – от 18:00 часа.

Атанас Буров е роден в Горна Оряховица на 30 януари 1875… Виден финансист, политик и държавник на своето време, той и днес е актуален с трайните си убеждения на демократ, хуманист и патриот, пише в биографията му.

Във видеото, вижте трейлъра на „Останалото е пепел“:Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук