БАЛКАНСКИ ТРУСОВЕ ОТЕКВАТ У НАС

земетресение
контакти

Земетресение се усети в Димитровград малко след 16 часа. Епицентърът се намира в Егейско море, а точният час на разлюляване е 16:22 мин. Магнитутът му е бил 5,8 по Рихтер, съобщи дежурният от общински съвет за сигурност. Уточни, че точката е на далечно разстояние. Информацията му е подадена от Сеизмичната станция в Димитровград.

Според Европейско-Средиземноморския сеизмологичен център епицентърът е на 194 км северозападно от Измир на дълбочина 11 км.

С каква сила земетресението е ударило Димитровград, не стана ясно. Телефонът на сеизмичната станция, намираща се в близост до планетариум „Джордано Бруно“, не отговаряше. По непотвърдена информация залюляването е било с магнитут 3,5.

Малко преди това трус с епицентър в Сърбия, на 136 км северозападно от София, отново е разтресъл земята. Регистриран е в 16:18 часа. Силата му е била 4,1 по Рихтер. Той е усетен в най-вече Западна България.

 Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук