Балканската академия на талантите отличи дейци на културата и изкуството

Награди на изтъкнати дейци на културата и изкуството връчи Балканската академия на талантите 2020 /БАНТ 2020/. Събитието се състоя в Димитровград, където Академията е създадена, по повод Деня на буквите 24 май.

Grand prize за 2021 г. бе връчен на художника и читалищен деятел Здравко Нейчев. Със сертификати бяха отличени скулпторът Гроздан Грозев, народният певец Кирил Георгиев, народната певица Ганка-Марийка Иванова, композиторът и музикант Димчо Делев, музикантът и хореограф Ангел Петров, както и галерията в село Бодрово, създадена от турския художник Яшарали Тахир.

БАНТ е създадена от група ентусиасти преди година и половина. Събрахме се и решихме да направим академията, която да стимулира таланти в областта на културата, спорта, изкуството и още ред сфери. Талантите са навсякъде около нас, сподели председателят на БАНТ Стефан Статев.

Освен връчване на награди, академията проведе и импровизирано събрание, на което една от точките бе още отсега да се мисли за това кои да бъдат отличени догодина, като се дават предложения и за подрастващи.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук