Балетна галавечер предстои в Димитровград

С участието на звезди на Национална опера и балет

На 1 септември от 20:30 часа на сцената на площад „България“ в Димитровград ще е първият голям концерт, в навечерието на празника на града.

По случай 74-годишнина на Димитровград, жителите и гостите му ще имат уникалната възможност да се насладят на красотата и изяществото на звездите на Софийската опера и балет – Марта Петкова и Никола Хаджитанев.

В балетната галавечер ,,Димитровград, моя сбъдната мечта!“ зрителите ще видят красив спектакъл и танцовите изпълнения на възпитаниците на „Галаксико“ с художествен ръководител Тихомир Митев.

,,Готвим се от дълго време за тази среща с любимата ни публика! Дадохме всичко от себе си, за да направим един истински празник на балетното и танцовото изкуство! Очакваме ви!“, споделя Митев.

Специалните гости в балетната галавечер Марта Петкова – прима-балерина на Софийска опера и балет и Никола Хаджитанев – премиер-солист на Софийска опера и балет, ще покажат едни от най-открояващите си и великолепни изпълнения от „Дон Кихот“ и „Спящата красавица“. Именитата ни балетна двойка, танцувала навсякъде по света, предизвиква заслужените аплодисменти и овации с невероятните си танцови превъплъщения.

На сцената в Димитровград ще могат да се гледат и двамата невероятни артисти-балетисти – Ивайло Янев и Златомир Колев, които сбъднаха своята мечта, тръгвайки от родния град и покориха сцени у нас и в чужбина. Възпитаниците на „Галаксико“вече са професионални балетни артисти в Държавна опера Стара Загора и Пловдив.

С много репетиции и подготовка възпитаниците на Тихомир Митев се готвят за Празника на града, когато на 1 септември ще покажат изцяло нов танцов репертоар.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук