Бабин пазар ще работи по празниците с продукция на земеделски производители

контакти

Зеленчуковият Бабин пазар в Димитровград ще работи по празниците с установеното работно време, увериха от Общинско предприятие „Стопанисване, поддържане и изграждане на общински пазари и тържища“ /ОП СПИОПТ/.

Продукцията, която ще се предлага от средата на седмицата, ще бъде само на регистрирани земеделски производители. От пазара ще могат да се купуват краставици, домати, маруля, разсад и всякаква родна продукция, без цитрусови и други вносни плодове.

На 11 април здравният министър допълни своя заповед, че се преустановява функционирането на всички кооперативни пазари и цветни борси на 12 април и от 16 април – до второ нареждане. Дава се възможност от 13 до 15 април, включително, търговците на кооперативните пазари и цветните борси да реализират продукцията си, при строго спазване на противоедемичните мерки и социална дистанция.

Информацията доведе до объркване, че зеленчуковите пазари ще затворят на 16 април и в разрешените дни преди това ще има струпване на купувачи. То бе подсилено и от затваряне на пазари в София и в района на Пловдив, заради неспазване на мерките или недоразумения. Впоследствие се оказа, че заповедта не важи за стокови борси и тържища.

На димитровградския зеленчуков пазар е създадена организация с пропускателен пункт, за да се избегне струването на хора в обекта. Движението на клиенти е еднопосочно – влиза се от южния край и се излиза от северния, а в средата входът е затворен. Над 80% са земеделските производители на Бабин пазар. Повечето са на постоянно наетите маси, има и на десетината оборотни. Осигурени са ръкавици за пазаруване и дезинфектанти. Допълнително на масите има табели, че е забранено да се пипа стоката.

Мярката е добра, защото дава предимство на местните земеделски производители в трудни времена. Българските плодове и зеленчуци са много по-добри и като качество, и като произход, коментираха земеделски производители на пазара. Уверението е, че не се очаква скок на цените, за да се запази доверието на клиентитеПолезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук