БАБИНДЕН ОТБЕЛЯЗАХА В НАЙ-ГОЛЯМОТО СЕЛО – КРЕПОСТ

контакти

Бабинден отбелязаха в най-голямото село в региона – Крепост. Крепостчани, още преди две години, отново на празника на бабите-акушерки, поискаха, къде на шега, къде наистина, населеното място да стане град. А, че е най-голямото, показва и факта, че през 2015 г. са се родили 21 деца, което е своеобразен рекорд.

Самодейците от читалище „Селска пробуда 1927“ създадоха истинска атракция на Бабинден, за жители и гости. В началото на празника те направиха обиколка на селото с каручката и минаха през Здравната служба, за да вземат доктора и медицинската сестра. След товa бе осъществен ритуала „Подливане“, спомняйки си времето, когато младите родилки поливали на бабите-акушерки. В тазгодишния ритуал основно участие взе Василка Тодорова и нейното няколкомесечно момиченце. Празникът не мина и без хора, в центъра на селото. На него се хванаха малки и големи.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук