БАБА СЕ РАЗДЕЛИ С 18 000 ЛЕВА ПО СХЕМАТА С МНИМИЯ ПОЛИЦАЙ

Възрастна хасковлийка се раздели с 18 000 лева, след телефонна измама. При нея е използвана схемата с представящ се за полицай измамник, който иска помощ за предотвратяване на престъпление.

В късния следобед вчера на телефона на 74-годишната позвънила жена, представила се за дъщеря й. Мнимата щерка поискала пари, тъй като пострадала.

Бабата първоначално се усъмнила и затворила телефона. После вдигнала слушалката и чула мъж, представил се за „полицай“. Той обяснил, че за да задържат телефонните измамници, е необходимо съдействието й. Убедил я да изтегли спестяванията си – 18 000 лева от местна банка и да ги остави в кошче за боклук. Старицата изпълнила указанаията и след няколко часа разбрала, че е измамена.

От полицията препоръчват на хората, ако смятат, че са обект на измама, да отиват на място в районното управление или да намерят друг контакт с органите. При една от схемите, измамници звънят на домашния телефон на потенциалната жертва и обясняват, например, че е станало нещо с близък. След това призовават човека да затвори телефона и да се обади на спешния телефон, за да получи повече информация. Измамникът обаче  не затваря. Когато възрастният набере, той не се свързва със 112, а попада отново на същия измамник. Вероятно така е станало и с бабата от Хасково, разделила се с всичките си спестявания.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук