БАБА ДАВА ЗЛАТОТО СИ НА МНИМ ПОЩЕНЕЦ ЗА ПО-ГОЛЯМА ПЕНСИЯ

контакти

Баба даде златото си на мним пощенски служител, за по-голяма пенсия, информират от Областната дирекция на МВР в Хасково.

На 24 юли по обяд 80-годишната пуснала в дома си в Димитровград непознат. Той се представил за служител на пощата и казал, че трябва да направи опис на жилището и ценностите, за да може да получава допълнителни пари към пенсията си.

Възрастната жена предала на мъжа две златни синджирчета, златен медальон, два златни пръстена, чифт златни обеци, златно кръстче, сумата от 40 лв. и мобилен телефон.

По случая е образувано досъдебно производство. Работата по установяване на извършителя продължава, уточняват от Областната дирекция.auto-banner

Ден по-рано, друга баба от Димитровград също стана жертва на измама, информират от полицията. По телефона на 76-годишната се обадил мъж, представил се за сина й. Той поискал пари за гуми, които следвало да вземе негов приятел, явяващ се „продавач“ на гумите. Жената предала неустановена до момента сума от банкноти по 100, 50 и 10 евро на отишлия до жилището й измамник.

Същевременно, от дома на харманлиец изчезна метална каса, с 3500 лева, 250 евро, часовник, златна гривна, два златни синджира. Кражбата е станала през уикенда, като жилището е било отключено с подправен или подбран ключ.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук