А ВИЕ ЧИСТИТЕ ЛИ СНЯГ?

контакти

[quote]СНЕЖНИ КЪСОВЕ НАДВИСВАТ ОТ СГРАДИ, СКОРО И ВИСУЛКИ[/quote]

Всяка година, като падне сняг, започват да валят негативни и положителни коментари, за качеството на почистването в градовете. Задължение на снегопочистващите фирми е да привеждат в подходящ вид улици, тротоари и други места за преминаване. Задължение обаче имат и граждани и търговци, които трябва да чистят пред блокове и търговски обекти. Правят ли го?

Пред повечето сгради и магазини в Димитровград, например, хората са си изчистили. Това потвърждават случайно запитани граждани, а и се вижда. Прави ни впечатление, че почти пред всеки блок са направени места за преминаване. Някои от площадките са изчистени до плочки, на други са оформени пътеки, но е добре, казват те.

Рано или късно, снегът ще започне да се топи. Ще се образуват киши, които ще пречат на преминаването, но не това е най-важното. Препоръката е, преди да минете покрай сграда, да поглеждате нагоре. На много места, вече, са надвиснали снежни късове, скоро ще се появят и висулки. От обществените сгради ги премахват екипи на пожарната или специализирани фирми. При частните, задължение на домоуправителите е да потърсят съдействие от същите, заплащайки услугата.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук