Ауди А8 продават данъчните в Хасково, заради неплатени в срок данъци

НАП ще казва колко данъци дължим и по телефона

контакти

Audi, модел А8, произведен през 2005 година, продава от днес офисът на НАП в Хасково. Причината са неплатени в срок дължими данъци и осигуровки. Автомобилът е в много добро състояние, мощността му е 202 kw. Може да бъде огледан от днес до 29 август, включително, в присъствието на публичен изпълнител от офиса на Агенцията. Също до 29 август, желаещите да участват в търга за него следва да подадат ценово предложение, не по-ниско от първоначално обявената цена, която е 11 000 лева и да внесат депозит в размер на 20% от сумата. Подробности за продажбата са публикувани в интернет страницата на НАП – www.nap.bg.

Предстои НАП да започне да информира за дължими данъци и осигуровки по още един начин – по телефона. До сега нямаше такава възможност, но последните промени в Данъчно-осигурителния процесуален кодекс дадоха възможност на администрацията да предложи новата услуга. Очаква се Агенцията да въведе проверката за данъци и осигуровки по телефона в близките месеци, като разпоредбите на данъчния кодекс дават 6 месечен срок, в който да се уреди реда и начина за прилагането им.

От офиса в Хасково уточняват, че за да получават данъчно-осигурителна информация по телефона, клиентите трябва да притежават персонален идентификационен код (ПИК), с който ще се идентифицират пред колцентъра на НАП.

От създаването си през 2008 година до сега колцентърът на НАП е получил близо 3 милиона запитвания на клиенти на Агенцията. Най-често по телефона на информационния център 0700 18 700 гражданите и представителите на фирмите питат за декларирането и плащане на данъци и осигурителни вноски. Освен това могат да се ползват и автоматичните услуги, които не изискват разговор с оператор и са достъпни 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата: проверка на здравен статус, справка за регистрация по ДДС и др. Телефонното обаждане към 0700 18 700 е на цената на градски разговор от цялата страна за абонатите на стационарни телефони. Обажданията от мобилни телефони се заплащат по стандартната тарифа на съответния мобилен оператор.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук