Аталай: Пеевски се разпорежда с ДПС като с фирма, в разрив с Доган

контакти

„Делян Пеевски се разпорежда с ДПС като с лична фирма и уволнява, отстранява хора, които са близки до Ахмед Доган“, заяви Рамадан Аталай в студиото на bTV.

Филиз Хюсменова, Айсел Руфад, Рамадан Аталай – това са имената на определяните като „знакови“ народни представители от ДПС – избрани на последните избори, но самостоятелно или с помощ от съпартийци, призовани да си тръгнат от партията заради лоши изборни резултати. През последната седмица множество структури на партията из цялата страна бяха пуснати отворени писма до почетния председател на ДПС Ахмед Доган относно премахнати ключови лица от ДПС. Рамадан Аталай е един от тях.

„Отношенията между Доган и Пеевски са в разрив в момента. Позволих си да помоля Делян да се обади на Доган и да разберем за какво става въпрос“, каза Аталай.

Той допълни, че има предложение и директно разпореждане от почетния председател Ахмед Доган да не се подкрепя правителство.

След изявленията му, Рамадан Аталай бе изключен от парламентарната група на ДПС. Решението е било взето с 44 гласа „за“, нямало е гласували „против“ или „въздържали се“. Аталай обяви, че ще остане в парламента и няма да се съобрази с искането на структурите на партията.

Всички хора в цяла България искат правителство, аз ще го изпълня, каза Делян Пеевски в кулоарите на Народното събрание.

Делян Пеевски е категоричен, че в личен план няма конфликт с Доган, но в партиен – „ще изпълни волята на хората“. „Аз съм председател на ДПС“, каза той.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук