АСФАЛТИРАТ НАДЛЕЗА, ЗАДЪРЖИ ЛИ БЕЗ ДЪЖД. СРОКЪТ – 10 ДНИ

контакти

10 дни е срокът, сумарно, за асфалтирането на обекта около Водната кула в Димитровград. То трябва да започне в рамките на тази седмица, задържи ли без дъжд, като прекъсвания ще има, при лошо време. Ще стартираме асфалтирането, първо, по отсечките към жп надлеза. На по-късен етап ще положим настилката и около основното съоръжение, съобщи строителният инженер от „Терна“ Велизариус Пагонис.

По думите му, ще се направи всичко възможно проектът да бъде физически готов по Великден, когато работниците ще почиват. Както писахме, минимум три дни трябва да се задържи без валежи и слънчево, за да се осъществява основната работа.

В момента се поставят плочки по тротоарите, довършват се бордюрите. На много места, вече, са поставени пътни знаци, посочващи посоките на движение, след асфалтирането ще се положи и пътна. Междувременно, под самата Водна кула се оформят пешеходни подстъпи. Там, както и на другите места, ще има парково осветление.

В обществото се появяват периодично критики, че често на обекта работят по малко хора, което ще рече – недостатъчно. Запитан за това, Пагонис коментира: Има изпълнители и подизпълнители. Когато няма възможност да се действа по основните работи, няма смисъл всички работници да бъдат на обекта. Той, обаче, не уточни колко човека са включени в строежите.

office2 banПолезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук