АРХИЕРЕЙСКИЯТ НАМЕСТНИК: БОЖИЕ ДЕЛО Е ИЗБОРЪТ НА ПАТРИАРХ НЕОФИТ

нов патриарх
контакти

Избраният за нов български патриарх бивш Русенски митрополит Неофит, ми бе декан, когато учех в Богословския факултет на Софийския университет. Това беше през годините 1991-92 г., По това време сегашният глава на православната ни църква беше монах. След това стана митрополит на русенската епархия, заяви архиерейският наместник на Хасковската духовна околия – отец Георги Тодев.

Щом е избран за Патриарх български, значи е най-достойния от всички митрополити. Познавам го и лично. Той е добър, отзивчив, ерудиран човек. Хората го определят като благомилостив и сериозен духовник. Дядо Николай също бе радостен от избора. Това е божие дело, допълни отчето.

Общо 9 делегати от Пловдивската епархия гласуваха в неделя за глава на Българската православна църква. От останалите вот дадоха 129. До избора на Неофит стигна се след балотаж с Ловчанския митрополит Гавриил. Третият кандидат – Старозагорският владика Галактион отпадна на първи тур. Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук