АРХЕОЛОЗИ ОТКРИХА ОСТАНКИТЕ НА СОДОМ И ГОМОР

Археолози от Югозападния университет Тринити Саутуест Юнивърсити в Албакърки, щат Ню Мексико, обявиха, че са открили останките на библейските градове Содом и Гомор, съобщава Christian Today. Те са разрушени от Господ, според Стария завет, защото жителите им били много грешни.

Ръководителят на проекта Стив Колинс, твърди, че откритието е плод на сериозни дългогодишни изследвания, на мястото на разкопките в Тал ел-Хамам, Йордания. Според него, руините на древен комплекс от бронзовия век принадлежат на голям град-държава, неизвестен досега на научния свят.

Археологическата група се натъкна на истинска „златна жила“ от древни монументални съоръжения и артефакти“, казва Колинс. Сравнението им с руини на други древни градове, разположени наблизо, дава основание да се говори за максимално съвпадение по редица критерии, известни за Содом от библейските текстове.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук