Арест за трафикант на мигранти, след гонка и катастрофа

контакти

Мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо 28-годишен трафикант на мигранти взе съдът, по искане на Районна прокуратура – Хасково – Териториално отделение – Свиленград. Той е бил привлечен като обвиняем, че на 17 декември в землището на село Дервишка могила превозвал с джип 9 афганистанци, двама от които непълнолетни. С колата си той ударил автомобил на гранична полиция, след кратко преследване.

На 16 срещу 17 декември служителите на ГПУ-Свиленград подали сигнал за спиране на джип „Гранд Чероки“, с чужда регистрация, по третокласен път. Водачът не спрял на подадения сигнал и увеличил скоростта на движение, с цел избягване на проверката. В опита си да избяга, причинил материални щети на служебния автомобил на Гранична полиция. В джипа били установени 7 мъже и 2 непълнолетни деца, граждани на Афганистан, без документи за самоличност. Групата трябвало да бъде транспортирана до София. Автомобилът е иззет като веществено доказателство по досъдебното производство.

Районен съд – Свиленград е преценил, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че шофьорът Д.П. е извършил деянието, за което е привлечен като обвиняем и съществува реална опасност да се укрие или да извърши друго престъпление. Взетата спрямо него мярка за неотклонение „задържане под стража“ може да се обжалва пред Окръжен съд – Хасково.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук