Арест за рецидивист за блудство в Димитровград с малки момичета

контакти

34-годишният В.А.Ш. е задържан под стража за блудство с две малки момичета в Димитровград, с определение от днес на Окръжен съд – Хасково, по искане на Окръжна прокуратура – Хасково.

Първото посегателство е осъществено в периода декември 2023 г. – 14 януари 2024 г. в Димитровград, срещу момиче на 5 години. Другото е от 24 декември 2023 г., срещу момиче на 7 години.

При първия случай той блудствал с 5-годишната дъщеря на жената, с която живее, а при втория – посегнал на 7-годишно момиченце, което дошло на гости.

Съдът прие наличието на обосновано предположение че обвиняемият е извършил престъплението. Към настоящия момент по досъдебното производство са събрани доказателства – протокол за оглед на местопроизшествие, протокол за оглед на веществени доказателства, показания на разпитаните свидетели, както и резултатите от съдебно-медицинската експертиза на пострадалите.

Обвиняемият е и многократно осъждан, което е видно от представената по делото справка. Съшият е характеризиран като изключително комбинативен, нагъл, агресивен и манипулативен. Злоупотребявал с алкохол, проявявал незачитане на всякакви правила и норми, както и неуважение към институциите в Република България. Бил склонен да заплашва жалващите се срещу него лица. Имал е и добре развити престъпни връзки, които му позволявали лесно да се укрива, в това число в чужбина.

Тези обстоятелства, взети в своята съвкупност, обусловиха извода на съда, че единствено мярката за неотклонение „Задържане под стража“ се явява адекватна на целите на закона – да се осигури присъствието на обвиняемия в производството и при извършване на процесуалните действия по разследване, съобщават от Окръжен съд – Хасково.

Определението подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд – Пловдив в 3-дневен срок, считано от датата на постановяването и обявяването му в съдебно заседание.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук