Арест за осъждан 8 пъти, ограбил офис, след заплаха с нож

контакти

Окръжен съд взе мярка „задържане под стража“ по отношение 48-годишен познайник на полицията, извършил грабеж в Хасково на 5 март.

Той е привлечен като обвиняем, че откраднал 2210 лева от офис за парични преводи в комплекс „Веспрем“ в областния град. Грабителят влязъл с качулка на главата и медицинска маска на лицето. Приближил се към служителка, насочвайки нож към гърлото й, казвайки: „Отваряй чекмеджето“!

Изплашената жена му предала наличните 2010 лева и 200 лева на монети, които той прибрал в чанта и се оттеглил в неизвестна посока. По-късно бе задържан, информираха от полицията.

Обвиняемият е осъждан общо 8 пъти. Част от тези осъждания са за съшия вид престъпление, а именно грабеж. Има и данни за неговата пристрастеност към участие в хазартни игри, посочват от съда.

Оттам поясняват, че по тези съображения, както и поради липсата на постоянна адресна регистрация на грабителя, следва да бъде взета мярка за неотклонение „задържане под стража“. В случай на обжалване или протест, Окръжен съд – Хасково е насрочил делото за разглеждане пред Апелативен съд – Пловдив.

 Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук