Арест за изнасилвач потвърди Окръжен съд – Хасково

Мярка за неотклонение „Задържане под стража“ за изнасилване потвърди Окръжен съд – Хасково, съобщават оттам.

Днес се е разгледало дело, образувано по жалба срещу определение на Районен съд – Свиленград, по отношение на 32-годишния И.Ю.О. Той е привлечен като обвиняем за това, че на 12.05.2023 г. в гр. Свиленград се съвкупил с лице от женски пол, като я принудил към това със сила и заплашване. За това престъпление се предвижда наказание „Лишаване от свобода“ за срок от 2 до 8 години, поясняват от съда.

Окръжният съд, след като разгледа жалбата, прецени, че са правилни изводите за наличие на обосновано предположение, относно авторството на деянието, за което е образувано досъдебното производство. Към настоящия момент са събрани достатъчно доказателства в подкрепа на обвинителната теза, че И.О. е извършител на деянието, за което е привлечен към наказателна отговорност. Съдът намира, че е налице реалната опасност обвиняемият да се укрие и да извърши престъпление, предвид предходно осъждане, независимо от настъпилата реабилитация към настоящият момент. Обвиняемият е с лоши характеристични данни и според съда, съществува опасност от укриване, независимо от наличието на регистриран адрес в България, същият пребивава трайно в Нидерландия.

До същите изводи е достигнал и районният съд, поради което Окръжен съд – Хасково остави без уважение жалбата и потвърди обжалваното с нея определение за вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

Определението на Окръжен съд – Хасково е окончателно и не подлежи на обжалване.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук