Арест за задържан на Капитан Андреево заради опит за убийство в Хамбург

контакти

Мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо 42-годишния турски гражданин И. Б. взе днес Окръжен съд – Хасково. Тя е във връзка с международно издирване по изпълнение на Европейска заповед за арест. Заповедта е издадена от Районен съд в гр. Хамбург, ФР Германия, за провеждане на наказателно производство спрямо него за опит за убийство и причиняване на тежка телесна повреда. За извършеното престъпление е предвидено наказание „Лишаване от свобода“ за срок до 15 години, според германския Наказателен кодекс.

И. Б. е задържан на ГКПП „Капитан Андреево“ при опит да влезе в страната на 26 април 2023 г. На 1 януари тази година в Хамбург, след физическа саморазправа, той извадил „Револвер“ спрямо две други лица и произвел няколко изстрела срещу тях, след което избягал от местопроизшествието.

Фактът, че лицето е чужд гражданин и няма постоянен адрес и каквито и да било данни за неговата свързаност с България, налага вземането на мярка за неотклонение „Задържане под стража“, като гаранция за явяването му пред съда в същинското производство за предаването му.

Определението подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд – Пловдив в 3-дневен срок, считано от датата на постановяването и обявяването му в съдебно заседание, като в случай на постъпила жалба и/или протест, делото е насрочено за разглеждане от Апелативен съд – Пловдив на 09.05.2023 г. от 10.00 часа.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук