АПИ: Ремонтите по АМ „Марица“ и пътя в Радиево приключват до края на септември

Това е и срокът за завършване на дейностите по отсечката Хасково – Симеоновград

контакти

Продължава текущият ремонт на 6 км от автомагистрала „Марица“ в област Хасково, в участъка от 101-ви до 107-ми км. Строителните работи започнаха през миналата година и ще завършат до края на септември тази година. Те са възложени по договора за текущ ремонт и поддържане на републиканските пътища в област Хасково, съобщават от Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ).

На АМ „Марица“ в момента се полага износващият асфалтов пласт в отсечката от 101-ви до 107-ми км в платното за Пловдив, като трафикът преминава двупосочно в платното за Граничен контролно-пропускателен пункт (ГКПП) „Капитан Андреево“. След приключване на ремонтните дейности, движението ще се прехвърли в обновеното платно за Пловдив и ще започне работата в платното за ГКПП „Капитан Андреево“. Предвидено е фрезоване на асфалтовата настилка, полагане на нови асфалтови пластове, маркировка, пътни знаци и ограничителни системи. През миналата година бяха ремонтирани 5 км от АМ „Марица“, в участъка от 94-ти до 99-ти км в платното за Пловдив.

Продължава работата и на първокласния път I-5 Стара Загора – Хасково, в село Радиево. През миналата година беше обновен 8,8 км участък от първокласния път от границата с област Стара Загора до Димитровград. В урбанизираната територия на Радиево предстои подмяна на бордюрите, изпълнение на земни работи, асфалтови дейности и полагане на маркировка.

През миналата година започна ремонт и на 25 км от път III-8007 Хасково – Симеоновград. Сега работата на обекта продължава с изграждане на облицовани окопи, поставяне на пътни знаци и ограничителни системи в отсечката, изпълнение на земни работи и асфалтови дейности в урбанизираната територия на село Узунджово.

Срокът на завършване на ремонтните работи и на двата участъка, Стара Загора – Хасково и Хасково – Симеоновград, е също края на септември тази година, поясняват от АПИ.

 Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук