АПИ НЕ ЗНАЕ КОИ ПЪТИЩА ЩЕ РЕМОНТИРА ПРЕЗ ПРОГРАМНИЯ ПЕРИОД

Разговори за ремонти на важни пътни артерии са обсъдили вчера кметът на общината Иво Димов и членът на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ Дончо Атанасов. Оказало се, че АПИ няма проектна готовност и яснота през кои години ще бъдат извършени ремонтите през следващия програмен период. Атанасов е бил в Димитровград да инспектира дейностите по Лот 1 и Лот 2 на автомагистрала „Марица“.

Пред представителя на Агенцията градоначалникът е настоял да се заложи ремонтиране на пътя Димитровград – Чирпан, както и на Скобелево – Върбица, включително моста на Скобелево. Димов е подчертал също, че не трябва да се отлага ремонта по отсечката от кв. „Черноконево“ до спирка „Биерут“. Предложенията на кмета са да се работи по схемата, чрез която бе ремонтирана отсечката на територията на община Димитровград по околовръсната южна дъга около града. При нея общината финансира изготвянето на проекта, а средствата за неговата рехабилитация бяха осигурени от АПИ.

В разговора е засегната и темата за зачестилите произшествия на разклона за село Крепост. Поискана е нова временна организация на движението, за да се избегнат рисковете за пътуващите по пътя Хасково – Димитровград.  Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук