Антология, с най-доброто от българската поезия, представиха на форума „Добро утро, град!“

контакти

Антологията „Пеещо дърво“ бе представена на литературния форум „Добро утро, град!“, в Градска библиотека „Пеньо Пенев“ в Димитровград. Организират го читалище „Култура“, със съдействието на библиотеката и димитровградското дружество на писателите „Пеньо Пенев“, с участието на творци от Димитровград и страната.

Форума откри директорът на библиотеката и председател на читалището Петко Каневски, заедно с председателя на Съюза на българските писатели Боян Ангелов, издателя Иван Гранитски, поетесата и режисьор Мая Вапцарова. Събитието уважиха кметът на Димитровград Иво Димов и председателят на Общинския съвет Гергана Кръстева.

Антологията представя най-доброто от българската поезия от 105 години насам, посветена и на годишнината от създаването на Съюза на българските писатели. Всеки един град и регион се слави не толкова с това колко е богат и колко жители има, а колко добри са поетите му, подчерта Боян Ангелов.

Когато преди две години завършихме ремонта на комплекса на Градската библиотека, Историческия музей, Детския и младежки център подчертах, че е много важно да направим така, че да има живот в него. Удоволствие е за мен да видя, че това се осъществява, сподели Иво Димов, който поздрави всички и пожела успех на форума. Гергана Кръстева се присъедини към пожеланията и изрази надежди, че срещите ще бъдат поредни и все по-успешни.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук