АНСАМБЪЛ „ФИЛИП КУТЕВ“ ЗАПОЧВА ТУРНЕ ОТ ДИМИТРОВГРАД

ансамбъл Филип Кутев
контакти

Национален фолклорен ансамбъл „Филип Кутев“ организира турне за 2013 г., което ще започне от Димитровград. Решихме да започнем от Южна България, тъй като през зимата условията са по-добри. Избрахме Димитровград произволно, но мои приятели ми подсказаха, че тук хората са отворени за народната музика, информира Николай Падалски – организатор на концертната дейност на ансамбъла.

[pullquote_left]БИЛЕТИТЕ ЩЕ СЕ ПРОДАВАТ ОТ 4 ЯНУАРИ В ИЗКОЖБЕНАТА ЗАЛА НА КДК[/pullquote_left]

Концертът ще се състои на 30 януари, от 18:30 часа, в спортна зала „Младост“. Цените на билетите са по 6, 8 и 10 лв., ще има намаление за училища, социални домове, пенсионерски клубове и групови посещения. 20% намаление за първите 100 заявени билета обявяват организаторите. Те ще се продават от 4 януари в изложбената зала на Клуба на дейците на културата. Турнето е посветено 110-годишнината от рождението на създателя на ансамбъла.

НФА „Филип Кутев“ ще изнесе програма с пълния си състав от певчески хор, музикален оркестър и танцов състав. Над 80 музиканти и танцьори ще зарадват публиката на Димитровград с фолклорните си изпълнения.

Турнето ще се проведе в 50 града. Ще обхване всички областни центрове и някои от по-големите градове. Изявата в Хасково ще бъде на 13 февруари, допълва Падалски.

Ансамбълът е създаден през 1951 г., като още от самото начало е сформиран като професионален състав. Това го превръща в престижна школа за сценично фолклорно изкуство. Основател и главен художествен ръководител от неговото основаване е големият български композитор Филип Кутев ( 1903 – 1982 ), един от най-добрите познавачи на българската народна музика.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук