АНСАМБЛИ СЕ НАДИГРАВАХА В КАЗАНЛЪК ЗА НАЦИОНАЛНИЯ ПРАЗНИК

Димитровградският ансамбъл „Звездица“ се надиграва с казанлъшкия „Искра“ в концерт на 2 март, посветен на Националния празник на България.

В Казанлък с изпълненията си двете формации предизвикаха бурни аплодисменти. Те показаха майсторско танцуване, професионални оркестри и многоцветни костюми. Ансамбъл „Искра“ представи и отличен народен хор. „Звездица“ заложи на танци от Тракия, Пирин, Родопите и на сюжетни камерни танци. „Искра“ обогати програмата с танци от Добруджа, Северна България, Шоплука и Тракия. Общо изпълнение бе Шонково хоро – Тракия.

С изявата си преди дни двете читалища положиха началото на съвместната работа. Обменът на опит ще продължи и през следващите месеци. Читалище „Звездица“ покани читалище „Искра“ да гостува в Димитровград през юни, когато ще се организира поредното четвърто издание на фестивала „С танците на дедите ни“. Казанлъшката формация ще пристигне на 11 юни.

delchev2 banПолезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук