АНСАБЪЛ „ФИЛИП КУТЕВ” ПОКОРИ ДИМИТРОВГРАД

ансамбъл Филип Кутев
контакти

Национален фолклорен ансамбъл „Филип Кутев” покори Димитровград с музика, танци, хора и артистични изпълнения. Концертът се проведе в спортна зала „Младост”. Тя отдавна не е била толкова пълна. Пръскаше се по шевовете, дори организаторите бяха приготвили допълнително столове за желаещите да видят артистите. Явно хората оценяват стойностните неща.

С пълния си състав професионалистите изнесоха концерта и показаха многообразието на фолклора по нашите земи. Над 80 музиканти и танцьори зарадваха зрителите.

Представлението в Димитровград е първо от турнето на ансамбъла. То е посветено на 110-годишнина от рождението на създателя Филип Кутев. Преди време организаторът на концерта Николай Падалски сподели, че градът е избран произволно, но имал приятели, които му подсказали, че тук хората са отворени за народната музика.

Турнето ще се проведе в 50 града. Ще обхване областните центрове и някои от по-големите градове. Следващата спирка на 6 февруари ще бъде Пазарджик, а на 13 февруари – Хасково.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук