АМБИЦИЯ: НАМАЛЯВАТ КОРУПЦИЯТА ПО МИТНИЦИТЕ С ПО-ВИСОКИ ЗАПЛАТИ

newbeautyСредно с около 350 лв. ще бъдат повишени заплатите на митническите служители. Точната сума ще бъде определена в зависимост от представянето им, но минимално тя ще е 200 лв. Това е част от системата от мерки за намаляването на корупцията в сектора, коментира директорът на Агенция „Митници“ Ваньо Танов.

По думите му, ако бъдат постигнати заложените стъпки, в рамките на две години ръстът на приходите ще бъде 17%, което не е постигано в нито една европейска страна.

Танов коментира още, че няма контрабанда при вноса на горива и в обществото изкуствено се насажда това усещане, а целта е с административни средства да се създадат прегради пред вноса.

Не е изключено закриването на друго териториално митническо учреждение, след това в Свиленград, съобщи той, без да посочва за кое точно става дума.

Танов обясни, че процесът е свързан със закриване на звена, в които има основно администрация, а освободеният персонал ще бъде използван и преквалифициран за предизвикателствата, които ни очакват през следващите години.

Източник: bloombergtv.bg

olea-625-50 banПолезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук