Амбицията е догодина да заработи басейнът в Меричлери

контакти

Амбицията ни е през следващата година да завършим ремонта на минералния басейн в Меричлери, да бъде въведен в експлоатация и да може да се ползва, заяви кметът на Димитровград Иво Димов.

На пресконференция днес бяха дадени подробности по първия етап от възстановяването на басейна, по съответния проект, изпълняван по програма “Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи”, финансирана от Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2014-2021 г. Обща стойност на проекта e 160 211 евро.

Строителните дейности по първия етап включват възстановяване на коритото и укрепване на басейна, който е с олимпийски размери, захранван с минерална вода от местност „Соленци“, обясни ръководителят на проекта инж. Красимира Бонева.

Кметът Димов подчерта, че след приключването на дейностите по първия етап, което се очаква да стане това лято, няма да се получи разрешение за въвеждане в експлоатация, тъй като предстоят още неща за доизграждане. По него Община Димитровград дофинансира малко над 702 хил. лева собствени средства. Междувременно, в годините е свършена немалко работа, като довеждащи комуникации, рехабилитиран сондаж, поставена нова помпа в извора…

За първия етап има сключен договор с фирмата-изпълнител „Акватек“ – Варна, избрана след съответната процедура. След приключването му, започва работа по втория етап, като предстои да се изяснят стойности, дейности, финансиране.

Не е изключено, ако не намерим външно финансиране – европейско или държавно, да вложим собствени средства в следващия общински бюджет. При всички случаи, амбицията е да завършим този басейн, след около година да е готов и да може да се ползва, заяви кметът на Димитровград Иво Димов. Той допълни, че стремежът е мястото около него да продължи да се развива в следващите години, като спортно-развлекателен комплекс.

 Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук