АЛО ИЗМАМНИЦИ ЖИЛНАХА СТАРИЦИ. ПОЛИЦИЯТА: НЕ СЕ ДОВЕРЯВАЙТЕ

Двама телефонни измамници „ужилиха“ старица от Димитровград. Подобна схема е осъществена в Радиево, съобщават от Областната дирекция на МВР в Хасково.

При първия случай, единият се представил за приятел на внучката й и й съобщил, че е приет в болницата. В разговора се включил и мним доктор, който пояснил, че трябва да му се постави инжекция, за която са нужни 2000 лева. След като бабата събрала парите, в 12:45 часа пред къщата си на улица „Панайот Хитов” в Димитровград тя предала парите на момче, което описва като средно на ръст, между 25-30 години, облечено в синьо-жълт екип.

Малко по-късно в Радиево е осъществена още една измама. По същата схема, но този път за катастрофа позвънил уж внука на 72-годишна жена. В разговора се включил мним полицай от София, който поискал 2000 лева за задържания внук и неговото освобождаване. В 16 часа пред къщата си загрижената баба предала парите на момче, което описва като на около 25 години, с бяла риза и дънки.

Полицията съветва гражданите да не се доверяват само на телефонно обаждане, колкото и убедително да им звучи. Предупредете възрастните си близки да не предприемат плащания чрез трети лица – подобно настояване е сигурен белег, че ще бъдат измамени. При всяко съмнително обаждане гражданите биха могли да се посъветват на тел.112.

baner-widПолезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук