АЛКОХОЛИЦИ ЗАПАЛИХА АПАРТАМЕНТ, СОБСТВЕНИКЪТ – С ПСИХИЧНИ ПРОБЛЕМИ

Алкохолици предизвикаха пожар снощи в апартамент на блок, над Клуба на дейците на културата в Димитровград. Инцидентът става след 21:00 часа, когато на адреса пристигат два автомобила от пожарната в Димитровград. Засегната е входната врата на апартамента, с номер 13.

Собственикът, на 65 години, организирал запой заедно с двама свои авери, на 37 и 49 години. Приятелите му по чашка са отведени в полицията, тъй като са били много пияни. Според пожарникарите, пламъците тръгват от гардероб, в който по всяка вероятност, е бил хвърлен незагаснал фас, информираха от пресцентъра на полицията. Огледът за изясняване категоричните причини за пожара предстои днес.

Собственикът на апартамента се казва Христо, по информация на съседи. Той е бил откаран в болницата. Наложило се е евакуиране и на жена от съседен апартамент. Огнеборците са овладели бързо пожара.

Не сме сигурни дали Христо е лежал в диспансера в Болярово, но със сигурност е на хапчета, заради психични проблеми. Преди беше добре, даже сме си ходели на гости, но изглеждаше депресиран. Преди 3-4 години почина майка му и се пропи, разказаха съседи. Оттогава периодично от апартамента се чуват крясъци и викове, но не сме се обаждали на полицията. Преди няколко дни бяха запалили някакви вестници пред вратата, допълниха те.

Инцидентът напомня, донякъде, на този станал преди няколко дни, на ул. „Патриарх Евтимий“. Тогава зверски пожар предизвикаха хора, които отново бяха с психични проблеми.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук