Алея на живота: Отново ще засаждат дръвчета за новородени в Димитровград

Фиданките могат да се засаждат в пространство, съобразено с озеленяването на общината

контакти

Вече тринадесет години Община Димитровград организира засаждане на дръвчета за новородени, част от екологичния проект „Алея на новия живот”. Идеята на инициативата е родителите и близките на децата с постоянен или настоящ адрес в общината, родени в периода 01.03.2022г. – 28.02.2023г., да могат да засадят декоративни дръвчета на своите рожби.

Декоративното дръвче може да бъде засадено на подходящо място – собствено дворно място или в междублоково пространство, съобразено с екстериорното озеленяване на общината, за да имат възможност родителите да полагат грижи за него. Дръвчетата ще могат да бъдат получени на 09.04.2023г.(неделя – „Цветница“) от 10.00 до 11.00 часа до Голямата пейка, където общината е подготвила специален празник за каките и батковците на новородените и техните родители. 

В тази връзка община Димитровград приканва родителите на новородените деца да се включат в инициативата, като по този начин продължат традицията по създаването на един по-зелен и чист град.

Желание за участие в залесяването може да бъде заявено в Общинския център за административни услуги на Община Димитровград от 15 март до 3 април 2023 година, както и на e-mail: [email protected]

Формуляр на заявление за участие може да изтеглите и от сайта на Община Димитровград, от следния линк:

https://www.dimitrovgrad.bg/bg/novini/initsiativata-aleya-na-noviya-zhivot-za-trinadeseta-poredna-godinaПолезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук