Алея на занаятите събира майстори и произведения за празника на Димитровград

Занаятчии от Димитровград, Хасково, Стара Загора и други градове ще представят и изработват експонати в специална Алея на занаятите за празника на Димитровград. Тя ще бъде обособена вдясно от сградата на Общинска администрация в дните от 28 август до 2 септември, включително. На място посетителите не само ще могат да видят майсторски ръчно изработени дърворезби, сувенири, накити, кукли и други произведения, но ще могат и да си купят от тях.
Сред изложителите са изявени в различните занаяти имена като димитровградският дърворезбар Георги Георгиев, майсторът в сухото плъстене на вълна Катя Тончева, чийто пана, картини, фигури на животни и хора предизвикват възхищение навсякъде в страната, където ги представя, Цанка Стоянова от Габрово, художник-приложник, представяща ръчно изписани и пирографирани сувенири от дърво…
В изложбата-базар ще има още оргонити срещу негативна енергия, накити от естествени материали и полимерна глина, различни сувенири, ръчно изработени бижута, играчки, кукли и аксесоари от текстил, ръчно изработени ароматни свещи от натурален соев восък. Заповядайте да ги видите и да се запознаете с живите народни занаятчийски традиции, канят организаторите.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук