Акция за използването на каски и колани до 10 април

контакти

През настоящата седмица на територията на област Хасково се провежда специализирана полицейска операция, за подобряване безопасността на движението на МПС в областта и намаляване на пътния травматизъм, съобщават от МВР – Хасково.

Основният акцент в осъществявания по пътищата на областта активен контрол е за  използването на обезопасителни колани  от водачите и пътниците в МПС, на обезопасителни каски от водачите на мотоциклети и от пътниците, които возят, както и за използване на детски обезопасителни системи при превозване на малки деца в автомобилите.

Целта е водачите и пътниците да осъзнаят, че неизползването на предпазни колани и каски увеличава риска от сериозни наранявания и дори смърт при инциденти на пътя.

Стремежът е при осъществяване на превантивната дейност и извършване на проверките да бъдат включени максимален брой полицейски служители, които имат правомощия за осъществяване на дейност по Закона за движение по пътищата. Освен за обезопасителни средства, пътните полицаи ще следят и за пренос и употреба на алкохол и наркотични вещества и/или техните аналози, издирвани лица и за други нарушения на пътя.

Специализираната полицейска операция ще продължи до 10 април включително.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук