Акции в Хасково, Димитровград и Харманли проведе полицията

Служителите от всички управления са проверили търговски обекти, заложни къщи и пунктове

контакти

Наркотици и безакцизни тютюневи изделия иззеха служители на МВР – Хасково в хода на проведени полицейски акции вчера на територията на областта. Полицаи от Хасково, Димитровград и Харманли проверили домове и лица по линия на противодействието на престъпления, свързани с наркотичните вещества.

В четирима мъже и две жени, на възраст между 31 и 66 години, са открити 2,165 кг. марихуана и 10 сгъвки с кристали за пушене. В хода на акция по противодействие на разпространението на безакцизни изделия от домове в същите градове са иззети близо 2,5 кг нарязан тютюн и над 200 цигари без бандерол. По случаите са образувани 3 досъдебни, 2 бързи производства и 3 преписки.

При съвместна проверка на ГКПП „Капитан Андреево“, полицаи от управлението в Свиленград и митнически служители иззели от автомобили близо 8000 безакцизни папироси. На същото трасе „леки автомобили“ е извършена и проверка на микробус „Мерцедес“, управляван от 41-годишен жител на кърджалийското село Старово. В колата служителите установили недекларирани 834 килима, от които 84 с лого и надпис на запазени търговски марки, без разрешение на правопритежателя. Съставени са 4 акта.

В хода на акция по противодействие на престъпността и опазване на обществения ред са проверени 977 МПС и 1197 лица. Служителите от всички районни управления са проверили 89 търговски обекта, 14 пункта за черни и цветни метали, 29 заложни къщи и 27 автоморги и депа. Съставени са 135 фиша, 23 акта и са направени 137 електронни фиша по Закона за движение по пътищата.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук