АКТУАЛИЗИРАХА КОЛЕКТИВНИЯ ТРУДОВ ДОГОВОР В СФЕРАТА НА ОБРАЗОВАНИЕТО

Нов вариант на актуализиран колективен трудов договор подписаха Община Димитровград и синдикатите. Той се отнася до сферата на образованието, като основната точка е увеличението на заплатите на всички по веригата с 20 лв. От страна на администрацията присъстваха кметът Иво Димов и Антоанета Шаркова. От другата страна – Валентин Христов – председател на съюза на работодателите, Костадинка Ангелова – председател на синдиката на учителите към КТ „Подкрепа“ и Янко Попов – синдикат на българските учители.

За няколко допълнителни нови точки се споразумяха страните. Сред тях – допълнително възнаграждение за по-висока квалификационна степен, 20 лв. отгоре, освен за директори, учители, възпитатели – и за педагогически съветници. Друг нов момент е, че по 10 лв. за работа с документация ще получават педагозите в детските градини.

Удовлетворението си от споразумението, в рамките на финансовите възможности, изразиха синдикатите и Общината. Коментира се, че е постигнат баланс, но има още какво да се желае. Ние надградихме досегашният колективен трудов договор, заяви Валентин Христов. Тенденцията от началото на мандата е търсенето на диалога. Това е начинът да се търси решаването на проблемите, подчерта градоначалникът.

office2 ban



Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук