Актрисата Александра Димитрова с дебют на родна сцена

контакти

Дебют на родна сцена в Димитровград ще направи Александра Димитрова. Актрисата ще е в главната роля в спектакъла „От какво се страхува Вирджиния Улф“, на 5 юни на сцената на Общински драматичен театър „Апостол Карамитев“. На посочената дата представлението, на Театрално сдружение Enso и I AM Studio, ще се играе два пъти – от 18.00 и 20.00 часа.

В един ден два пъти ще играем представлението, защото от гледна точка на пространството, е по-специфично. Публиката ще бъде качена на самата сцена и местата са ограничени до 100. Очакваме да има интерес, а колегите са ангажирани в други дни. Затова решихме да направим две последователни представления. Ще е предизвикателно за нас, сподели Александра Димитрова.

На димитровградска сцена тя е била веднъж преди време, по инициативата „До теб“, свързана предимно с представяне на текстове по темата за домашното насилие. Сега обаче ще бъде професионалният й актьорски дебют в родния Димитровград.

Супер щастлива съм и много се вълнувам. Изпълнена съм с много позитивни чувства и нямам търпение да играя на родна сцена, споделя Александра.

Спектакълът „От какво се страхува Вирджиния Улф“ е бил представян осем пъти досега. Последният до момента бе в София на 13 май. В Димитровград на 5 юни ще бъде игран за девети и десети път.

Александра Димитрова влиза в ролята на Вирджиния Улф. В останалите роли ще видите Камелия Хатиб, Йордан Ръсин и Мартин Димитров. Сценограф e Никол Трендафилова, музика – Кристиян Сугарев. Режисьор и драматург е Тея Сугарева.

Интересно е, че музиката ще бъде на живо. Кристиян Сугарев ще свири на виола и електрическа китара. Това прави спектакъла още по-атрактивен, защото рядко гостуват такива представления.

Беше много предизвикателно да се работи върху образа на Вирджиния Улф, тъй като това все пак е действителна личност и много голямо име в литературата. Отне ми доста време подготовката. Опитала съм се да се отнеса максимално отговорно върху изграждането на образа, казва още актрисата Александра Димитрова.

„От какво се страхува Вирджиния Улф“ проследява житейската съдба на една от най-важните фигури в модерната литература. В напрегнатите военни времена, когато светът е на път да се сблъска с втора голяма катастрофа, Вирджиния Улф е на ръба на силите си. Здравето й е влошено, умът й е неспокоен, вече не може да пише, не може да чете. За последен път прави опит за самоубийство. Този път успешен… Спектакълът се опитва да преосмисли този акт, да прозре в него необикновената красота на душата и неутолимата жажда за живот – същински и пълнокръвен, свободен от условности и страхове. Да провиди в смъртта достоен и жизнеутвърждаващ акт…

Линкове за билети:

Снимка: Боряна Пандова

Същевременно на Александра Димитрова бе връчена грамота на наградите „Златен век“, които раздава Министерството на културата. Това идва като признание за професионалната й работа и по-специално, като фокус върху представлението  „От какво се страхува Вирджиния Улф”!

Изключително е приятно да получиш подобно поощрение, споделя Александра Димитрова, отправяйки благодарности към министерството за подкрепата, към хората, с които работи в проектите си, към семейството си…, с обещание, че това е само началото…Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук