АКО Д-Р ЖЕЛЕВ Е СПОРНА ЛИЧНОСТ, КАКВА Е ДИМИТЪР БЛАГОЕВ, ПИТАТ ОТ „ДА ЗА ДИМИТРОВГРАД“

контакти

Ако д-р Желю Желев е спорна личност, каква личност е, например, Димитър Благоев, чието име носи един от важните булеварди в нашия град?! Нашият отговор е прост – Димитър Благоев е историческа личност! Каквато впрочем безспорно е и личността на първия демократично избран президент д-р Желю Желев. Това казват от коалиция „Да за Димитровград“ на страницата си във Фейсбук. Думите са провокирани от полемиката през последните дни, свързани с предложението да се именува площадът пред „Планета Пайнер“ в Димитровград на първия демократично избран президент на Република България. В публикувания пост се помества докладната с предложението на председателя на ОбС Стефан Димитров и общинският съветник Калина Монева, както и разпространената декларация от група творци.

Ето и текста, обхващащ обръщението на „Да за Димитровград“:

В декларацията се оспорва значението на личността на д-р Желю Желев, като се подчертава, че с неговото име е свързано времето на нравствен, културен и икономически упадък!

Това според нас е недопустимо, уважаеми съграждани!

Кому е нужен този спор?! Къде бяха досега творците, които не направиха необходимото, за да се даде име на площада през всичките тези години?! И ако д-р Ж. Желев е спорна личност, каква личност е например Димитър Благоев, чието име носи един от важните булеварди в нашия град?!

Нашият отговор е прост – Димитър Благоев е историческа личност! Каквато впрочем безспорно е и личността на първия демократично избран президент д-р Желю Желев.

Жалкото в случая е, че политически игри и интриги и любимият български израз „Кой е пък тоя?!”, петнят една добра идея.

Уважаеми димитровградчани, нашата молба е да изразите вашата позиция по въпроса за именуването на площада. Живеем в демократично общество и вашето мнение е много важно за нас.

Вижте повече тук.

office2 banПолезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук