Административен съд – Хасково отваря врати за посетители в първия ден на седмицата

контакти

Административен съд – Хасково отваря врати за посетители на 6 юни – понеделник. В „Деня на отворените врати“, граждани, ученици и журналисти от 9 до 17 часа могат да се запознаят в сградата на съда на улица “Преслав“ №26 с организацията на работа на съдиите и съдебните служители, със съдебните процедури, с работата и функциите на съдебните служби – Регистратура, Съдебно деловодство, Съдебни секретари, Архив, Връчване на призовки и съдебни книжа, канят от институцията. Уточнява се също, че в събитието ще се включат ученици от няколко хасковски гимназии, които ще имат възможността да придобият непосредствени впечатления за дейността на съда

През тази година, във връзка с 15 годишнината на Административен съд – Хасково, в рамките на инициативата „Ден на отворените врати“ се предвижда и провеждане на куиз на тема „Аз познавам правото“. В това своеобразно състезание с информационно-обучителен характер ще вземат участие голяма част от учениците, разпределени в 4 отбора. За всички участници са предвидени награди, а отборът победител в състезанието ще получи и допълнителна награда, обещават служителите на Темида.

Провеждането на “Ден на отворените врати” в Административен съд – Хасково е насочено към популяризиране дейността на съда, с цел повишаване правната култура на гражданите и постигане на по-добра информираност за работата на съдебната система, както и за изграждане на доверие в дейността на съдебната система.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук