Адвокат Хаджигенов в Хасково: Другите говорят, ние правим

Ще се боря за промяната и за решаване на проблемите в Хасково, заяви водачът на ИБГНИ Николай Колев

Коалиция „Изправи се БГ! Ние идваме!“ е различна от останалите с всичко. Ние, буквално, не приличаме на никоя политическа формация до момента и аз умишлено се старая това да продължи. Всички вървят по път, който довежда до едно нищоправене, голямо говорене и предимно – крадене. Ние сме в политиката, за да свърши всичко това, да се свърши с политическото търгашество, корупция и в сферата на правосъдието. Това, което някои приказват, ние се опитваме да го правим. В предишния Парламент нашата формация бе най-малобройна – 13 души, но единствено ние постигнахме резултати, следвайки трайно нещата, които някои от нас говориха още на площада. Направихме го на въпреки на всички, коментира адв. Николай Хаджигенов, от „Изправи се БГ! Ние идваме“! (ИБГНИ).

Той дойде в Хасково да представи листата на ИБГНИ за 29-и Многомандатен избирателен район (МИР) и да говори пред журналисти. Срещата с представители на медиите откри водачът Николай Колев, който посочи мотивите си да продължи да бъде в политиката.

Водачът на ИБГНИ за Хасково Николай Колев

Изразих гражданската си позиция на протестите и ще продължавам да го правя, докато не стигнем до момента, в който законът се спазва от всички такъв, какъвто е. Не мога да обещая чудеса, но ще се боря за промяната и за решаване на проблемите в Хасково, сред които са питейната вода, казусите с имотите по т. нар. параграф 4 и др. Няма да е лесно, защото промяната настъпва бавно, но решения има и трябва да се намерят хората, които да ги реализират, заяви водачът на ИБГНИ за Хасково Николай Колев.

адв. Николай Хаджигенов

Да премахнем монопола на Делян Добрев, ГЕРБ и ДПС. Това са основните цели на формацията ни в региона. Така е обаче и на много други места в страната, заяви адв. Хаджигенов. Той също подчерта, че проблемът с питейната вода в Хасково няма да се реши като се разрежда с чиста, за да се докарат определени стойности на уран. Даде пример и със санирането, заявявайки, че саниращите фирми са били по един или друг начин свързани с ГЕРБ. От друга страна, според него не е енергийна ефективност да се лепи стиропор и ако има възможност, средствата би похарчил за батерии за соларни панели, монтирани на покривите. От тях ще  се възползват домакинствата, което ще помогне в кризи с цената на тока, като сегашната, подчерта адв. Хаджигенов.

Очакванията са му в региона формацията да постигне още по-добър резултат от предишните избори. В същото време каза, че е реалист и най-вероятно ще има един народен представител от Хасково, но всеки глас е важен, защото вотът се разпределя по останалите избирателни райони в страната.

Николай Хаджигенов коментира и смяната на името на формацията, определяйки я като много важна. Запазихме „Мутри вън“ за слогана на кампанията. Трябваше обаче да дадем на хората надежда, че промяната е възможна. Затова решихме да заменим „Мутри вън“ с „Ние идваме“, но го оставихме в кампанията, например заради връщането на Делян Пеевски в политиката, което е показателно. Промяната не е започнала. Направихме първите стъпки към нея, но пътят е дълъг, каза адв. Хаджигенов.

Водачът на ИБГНИ в 16-и МИР Пловдив и 25 МИР София е категоричен, че политиците трябва да се научат да вземат трудни решения и да ги отстояват докрай, дори да губят гласове заради това, а не да казват на хората само това, което искат да чуят. Николай Хаджигенов каза още, че личната му кауза ще бъде да пребори липсата на правосъдие и ще се бори за реална власт на гражданите, в интерес на гражданите.

На парламентарните избори на 14 октомври 2021 г. „Изправи се БГ! Ние идваме!“ е с номер 31 в интегралната бюлетина.

Листата на коалицията за 29-и МИР – Хасково е в състав:

1.Николай Иванов Колев;

2.Божидар Стамов Иванов;

3.Таня Владкова Чалъкова;

4.Валентин Йорданов Маринов;

5.Мария Лукова Цанева;

6.Валентина Тодорова Катранджиева;

7.Тодор Илчев Тодоров;

8.Юри Александров Минков;

9.Мирослав Росенов Минев;

10.Диана Динкова Инджова;

11.Венета Димчева Канева;

12.Румен Иванов Петков;

13.Дора Тенчева Иванова;

14.Ридван Идриз Ахмед;

15.Деян Дончев Тонев;

16.Николай Митков Димов.

Купуването и продаването на гласове е престъплениеПолезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук