Автор на нашумяла трилогия за Япония гостува в Димитровград

контакти

Гост на Градска библиотека „Пеньо Пенев“ ще бъде довечера от 17:30 часа писателката Юлияна Антонова-Мурата, съобщават от Община Димитровград. Тя е автор на нашумялата трилогия вдъхновяващи книги за Страната на изгряващото слънце  – „Моши моши, Япония“, „Уки уки, Япония“ и „Сан Сан, Япония“.

Дарбата на авторката да пресъздава живота в тази страна деликатно, изтънчено и интригуващо, превръщат творбите й в истински бестселъри.

Мурата е в България само за един месец. Димитровград е сред малкото градове, които ще посети и ще се срещне със своите почитатели.

Тя представя Япония като истински майстор на словесното изящно изкуство. Всеки неин разказ разкрива на читателя тайнствата за японското общество и култура, изградени върху принципите на себеуважение, дълг, любов и възпитание. Всеки прочит на книгите й дава отговори за успеха на японската нация – технологичен, икономически и духовен.

Юлияна Антонова-Мурата е завършила 91-ва Немска езикова гимназия „Проф. Константин Гълъбов“, след което немска филология и психология в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Била е преподавател в Медицинския университет в София. Като дългогодишен дипломат и съпруга на японец, тя има възможността да живее на различни места по света – Германия, Русия, Англия, Китай, които опознава с любопитство и описва с любов. Има дипломатически специализации в Индия и Хърватия. Сърцето й обаче завинаги остава в Япония, където живее и до днес със семейството си. Тя е българка по родолюбие, космополит по възпитание и японка по дух.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук