Авторката на бестселъри и дипломат в Япония Юлияна Антонова-Мурата се срещна с почитатели в Димитровград

Авторката на бестселъри Юлияна Антонова-Мурата представи снощи най-новата си книги “ Сан сан, Япония“ пред почитатели в Димитровград. Десетки бяха дошлите в Градска библиотека „Пеньо Пенев” на среща – разговор с авторката на „Моши моши, Япония” и „Уики уики, Япония” – да чуят вдъхновяващите й истории  за светоусещането на японците и отношенията им, а имаха възможност и да получат  автографи.

Живеещата близо 30 години в страната на изгряващото слънце Юлияна Антонова-Мурата е пълномощен министър с три мандата в българското посолство в Токио. Дългогодишният дипломат разказва пред събралото се множество различни примери за японската култура и манталитет, както и изключително уважителното отношение, което те имат към българите.

Преди това г-жа Мурата бе приета от кмета на общината Иво Димов, който сподели за срещата в профила си във фейсбук и за поканата Димитровград да си сътрудничи в различни свери с японски град със сходен профил.

Дарбата на Юлияна Антонова-Мурата да пресъздава живота в Япония деликатно, изтънчено и интригуващо, превръщат творбите ѝ в истински бестселъри.

Освен, че е изключително активна в социалните мрежи Юлияна Антонова-Мурата се среща със своите четящи последователи и лично из страната, да говори за третата част от своята трилогия. Авторката е в България само за един месец и Димитровград е един от малкото градове, включени в програмата й. Г-жа Мурата представя Япония като истински майстор на словесното изящно изкуство. Всеки неин разказ, разкрива на читателя тайнствата за японското общество и култура, изградено върху принципите на себеуважение, дълг, любов и възпитание.

Юлияна Антонова-Мурата е завършила 91-ва Немска езикова гимназия „Проф. Константин Гълъбов“, след което немска филология и психология в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Била е преподавател в Медицинския университет в София. Като дългогодишен дипломат и съпруга на японец, тя има възможността да живее на различни места по света – Германия, Русия, Англия, Китай, които опознава с любопитство и описва с любов. Има дипломатически специализации в Индия и Хърватия. Сърцето й обаче завинаги остава в Япония, където живее и до днес със семейството си. Тя е българка по родолюбие, космополит по възпитание и японка по дух.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук