Автомобилен състезател с призив: Не изпреварвайте на всяка цена, имайте търпение

Резултат няма да има, ако разчитаме единствено на самосъзнанието, казва Димитър Илиев

Най-важното, което трябва да направим, когато тръгваме на път, е да си направим план за пътуването и да не изпреварваме на всяка цена, а да имаме търпение. Това прозова в свой коментар пред NOVA автомобилният състезател Димитър Илиев, след поредния период на много тежки катастрофи и смърт на пътя.

Лятото е най-опасният сезон за шофиране. Условията са идеални, времето е хубаво и това предразполага хората към повече отпуснатост, разсеяност при управлението на автомобила… Тези предпоставки, в комбинация със засиления трафик, водят до много грешки, отчете Илиев.

В крайна сметка, човек трябва да има приоритети в живота и аз смятам, че основният трябва да бъде да пристигнем живи и здрави. Никой не излиза от вкъщи с намерението да прави катастрофи. Въпреки това, снощи например, всички медии бълваха тези човешки трагедии. Това са реални хора, хора с мечти, с близки, които никога няма да можем да върнем, продължи автомобилният състезател.

Според него, малцинство са шофьорите, които съзнателно търсят адреналина на пътя, което обаче изнервя останалите. Всичко може лесно да се оправи, ако държавата се хване в ръце и затегне още малко контрола. Няма как да оставим това на самосъзнанието на хората, за да имаме резултат, сподели той.

Рецептата на Димитър Илиев – внимание, търпение и фокус на пътя, запазвайки концентрация. Какво каза още състезателят, вижте във видеото.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук