Автобус от Димитровград и три от Хасково за Бузлуджа на жълтите павета

контакти

Един автобус със социалисти от Димитровград и три от Хасково ще заминат в събота сутринта за София. На жълтите павета те ще се включат в организирания от БСП национален митинг-протест „Бузлуджа 2020”, под надслов „Срещу корупцията и грабежа. Заедно за България“. Ще има и много хора, които ще пътуват с коли, съобщиха от двете партийни организации.

В София ще покажем, че множеството не одобрява модела на управление, като цяло. Рокадите и смените в правителството няма да доведат до промяната му, защото порочните схеми ще продължат. Затова и не искат да се оттеглят, коментира председателят на Общинския съвет на БСП в Хасково Камен Тодоров, който миналата събота бе преизбран на поста. Според него, ако властта продължи да упорства, протестите ще станат по-упорити.

Искаме ясно да заявим, че не сме съгласни с управлението на правителството и подкрепяме исканията на гражданския протест. Ако управляващите имат достатъчно разум, трябва да се вслушат и да ги изпълнят, каза председателят на Общински съвет на БСП – Димитровград Пламен Панев.

Бузлуджа 2020

#БСП ще проведе национален митинг-протест #Бузлуджа2020 под надслов „Срещу #корупцията и грабежа. Заедно за #България".🗓25 юли 2020 г. /събота/ от 🕚11.00 часа, 📍пред Министерски съвет, София.Нека на този ден да заявим заедно нашата воля за промяна, за #свобода, #законност и #справедливост!Каним всички симпатизанти и граждани, които искат #промяна и край на порочния модел на управление.

Публикувахте от Българска Социалистическа Партия в Сряда, 22 юли 2020 г.

Всяка година по това време червените се отправят към Бузлуджа, за да отбележат годишнина от организираното социалистическо движение. Тази година обаче ще са на жълтите павета, защото властта забрани събора на традиционното му място, по думи на лидера на БСП Корнелия Нинова. Преди ден министърът на здравеопазването Кирил Ананиев, който ще застане начело на финансовото министерство, се опита да опровергае тези твърдения… Така или иначе, събитието ще е в столицата. Началото ще е от 10:30 часа, когато шествие ще тръгне от площад „Александър Невски“, ще премине през  улица „Георги С. Раковски“ и булевард „Княз Александър Дондуков“ и ще стигне пред Министерския съвет в 11:00 часа, където ще се проведе митингът.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук