АВСТРИЙЦИ И БАХРЕЙНЦИ КУПИХА 20,3% ОТ „НЕОХИМ“ АД

контакти

Австрийци и бахрейнци купиха 20,3 % от „Неохим“ АД. Австрийският лидер в производството и дистрибуция на торове „Бореалис“, чрез инвестиция от страна на базираната във Виена химическа компания „Бореалис“ и бахрейнската Фърст Енерджи Банк (FEB) са формирали съвместно предприятие. Така нареченият джойнт венчър е регистриран в България под името „Феборан“ АД, който изкупува процентите, информира Химик Online.

От „Неохим“ смятат, че тази инвестиция открива нови хоризонти в условията на динамично развиващи се пазари по отношение на конкурентноспособността на компанията. Според „Бореалис“ и Фърст Енерджи банк инвестицията е в съответствие с разширяване на бизнеса.

На фона на оптимизма на инвеститора ръководството на „Неохим“ очаква повече просперитет, развитие, инвестиции и нови технологични решения за обновления и оптимизация.

Според investor.bg най-много акции в „Неохим“ има „Еко Тех“ АД – 27,42 %. Следват „Евро Ферт“ -23,83%, Karifert international – 17,16%, Agrofer International Establishment – 7,68%.  

[box_info]За вашия спокоен и успешен бизнес – счетоводна къща АКАУНТ[/box_info]  

 Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

1 КОМЕНТАР

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук