АВСТРИЙСКА ОТПУСКА БАВИ ЛОВА НА УЛИЧНИ КУЧЕТА

Представители на австрийската неправителствена организация „Тиерхилфе Зюден“ са в отпуск, чиято база е край Виена. Така ще бъде още около месец. Това бави улова на безстопанствени кучета. Те ще обслужват приюта за четириногите, намиращ се в кв. „Габера“. Това съобщи заместник-кметът Светослав Стойков. По думите му договор с организацията трябва да бъде подписан в периода от средата на август до септември. По това време ще пристигне дългоочаквания специализиран автомобил. Без него няма как да се ловят псетата регламентирано.

До izvestnik преди около месец пристигнаха сигнали, че около района на детска градина „Звънче“ има агресивно куче. Гражданите питаха къде може да се обаждат, за да съобщят за него. Публикуваната информация донякъде отговори на този въпрос. В края на миналата седмица отново се появи сигнал, че псето продължава да се мотае в района. Засега не се знае дали е кастрирано или не.

Базата на приюта е готова. Остава само да се достави част от оборудването. Когато заработи, след подписване на договор и пристигане на специализирания автомобил, уличните превъзходни ще бъдат улавяни, кастрирани и пак пускани на свобода. Като основен проблем се очертават агресивните кучета. Те няма как да живеят в приюта. От друга страна, евтаназията не е разрешена по закон. Светослав Стойков коментира, че трябва да се дадат предложения по този въпрос.

По думите му природозащитници от Димитровград поемат инициативата в свои ръце докато заработи приюта. Със собствени средства карат част от кучетата на кастрация. Те апелират към хората да не пускат нежелани вече домашни любимци на свобода. Имало такива обичайно котки и кучета, наскоро се появил дори хамстер, който може и да е избягал. Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук