В АВАНС ПРАВЯТ ВИТРИНА ЗА НАГРАДИТЕ НА ДОБРИ ДЕЛЕВ ОТ „МИСТЪР ОЛИМПИЯ”

добри Делев с витрината от "Чикаго Про"

В аванс се изработи витрина за наградите на културиста  Добри Делев от „Мистър Олимпия”. Втора поредна година димитровградчанинът ще участва на най-престижното в света състезание, което ще се проведе на 15 и 16 септември в Лас Вегас.

Майстор Георги с удоволствие изпълнява такава поръчка
Майстор Георги с удоволствие изпълнява
такава поръчка

Майстор на витрината е Георги Георгиев, председател на дърърворезбарското сдружение „Свети Спиридон” в Димитровград. Рамката е по поръчка на Добри. За него съм направил още няколко. В тях поставя медали, купи, грамоти от състезания. Материалът е липа, обяснява Георги.

За първи път Добри показа мускули на „Мистър Олимпия” през септември миналата година, пак в Лас Вегас. Класира се на 16-то място. Това бе първа поява на българин на най-високия форум за културисти. Така ще е и тази година. А от Европа, заедно със земляка, има само още един представител – чех.

Очаквам класиране в топ 10 на престижната надпревара. Надеждите ми са да бъда в топ 6. По-напред няма да ме пуснат. В нашия спорт има много субективизъм. Освен това, съм и най-младият, на 31 години, споделя културистът във фитнес-залата си на централния димитровградски булевард „Раковски”.

Подготвям се от февруари досега. През това време имаше и други състезания. Диетата и режимът, като цяло, са изключително строги. Всяка храна и вода се теглят, например. Допълнително, освен протеини и витамини, друго не вземам, разказва за цената на успеха Делев.

[quote]ШАМПИОНИ И ШАМПИОНИ[/quote]

auto-bannerДимитровградчанинът внася яснота около разликата между аматьори и професионалисти при културистите. Много хора ми пожелават да стана световен шампион, но не знаят, че световните шампиони са, всъщност, аматьори, казва той. Когато станат такива, могат да вземат професионална карта. Право на нея има още шампионът на Америка, както и победители в други състезания, за които карта не се изисква. Добри получава своята, когато става шампион в Ню Йорк. После и на Северна Калифорния.

[quote]НА ПРОФИСЦЕНАТА[/quote]

Българинът три години вече е на професионалната сцена. През май 2014-та достига 6-то място и за пръв път финал, на форума „Боди пауър”. Успехът идва на състезание в Бирмингам, Англия. През следващата година, пак там, димитровградчанинът е 4-ти. Седмица по-късно, постига първа професионална победа на „Омаха про”, в щата Небраска. Постижението е първо за България. Класирането му дава право да дебютира на „Мистър Олимпия”, през септември миналата година. Там заема 16-то място. През юни тази година е трети на „Чикаго про”. В началото на юли постига втора професионална победа, в Шарлот, щата Северна Каролина. Успехът му отваря вратите за поредното участие на „Мистър Олимпия”, с участието само на 18 културисти.

Първоначално, смятах да поставя витрините с купите и медалите във фитнес центъра, но после реших да ги монтирам у дома. Амбициран съм да постигам още престижни класирания, значи да увелича броя и на рамките с отличия, шегува се Делев.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук