АБВ отново води БСП на избори в Хасково

Изпълнителното бюро на БСП е предложило водач на парламентарните избори за 29-ти Многомандатен избирателен район – Хасково да бъде Владимир Маринов. Предстои предложението да бъде внесено за гласуване от Националния съвет.

Маринов е част от ръководството на АБВ. Той за втори път ще води листата на БСП за Хасково. Водач бе и на парламентарните избори на 11 юли. Това означава, че за пореден път първият в листата няма да бъде местен, както настояваха социалисти от региона.

В неделя или понеделник предстои да се събере Областният съвет на БСП, който да подреди местата в листата, от второто до последното. На следващ етап Националният съвет ще утвърди.

Към момента е ясно, че сред имената няма да бъде Никола Динков, който беше народен представител в 44-я Парламент. Той категорично няма да влезе в листата, коментира председателят на БСП – Свиленград Стамо Димитров, потвърждавайки решението на общинската конференция, че ако Динков не е водач, няма да е сред кандидатите за 47-ото Народно събрание. В нея предложението на свиленградчани е място да намери Георги Бекяров.

С най-много номинации в Хасково е председателят на ОбС на БСП Камен Тодоров. Следват Богдан Кирилов, Виктор Годжов и Смиляна Нитова. Същевременно, предложението на социалистите в Димитровград е в листата да са председателят на партийната организация Пламен Панев и Иван Ганев…Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук